27.07.2024

В Умані для котів, які мають травми або потребують реабілітації, волонтери-зоозахисники створили притулок.

Про це пише “Умань.City”.

За словами очільниці уманського зоозахисного благодійного фонду “Серце Друга” Яніни Тиховської, в приміщенні зможуть жити травмовані тварини або ті, які перенесли операцію й не можуть жити в міському соціумі.

Про притулок для котів в Умані зооволонтери мріяли давно. Як розповіла пані Яніна, кількість тварин, зокрема котів, які страждають внаслідок людської жорстокості, автомобільних аварій не зменшується. Волонтерським і благодійним коштом їм надають необхідну допомогу, лікування, роблять операції, але після ветлікарні їх немає куди віддати.

Притулок – це відремонтоване утеплене приміщення, біля якого заґратований вольєр. Для підтримання тепла у приміщенні є електрична панель, а на часи вимкнення електроенергії вже облаштована пічка-буржуйка. Навесні на території притулку планують висадити рослини.

Також у будинку є багатофункціональні бокси з підігрівом для індивідуального утримання ослаблених тварин. Там також можна здійснювати медичні маніпуляції.

Наразі в притулку проживають біла та триколірна кішки, вони після операції. Ще є кілька котів, які чекають на операції або реабілітуються після травм.