19.09.2024

У Черкаській області поліцейські затримали 25-річного уманчанина, якого підозрюють у підпалі автомобіля військовослужбовця. Слідчі повідомили йому про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Чоловік наразі перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Виявлення зловмисника стало результатом спільних зусиль поліцейських Маньківського відділення поліції та працівників СБУ в Черкаській області. За даними слідства, підозрюваний погодився на співпрацю з ворогом та підпалив автомобіль військовослужбовця, який знаходився на станції технічного обслуговування. Чоловік знайшов “легкий” заробіток у телеграм-каналі.

Для здійснення злочину зловмисник провів розвідку території, а потім, замаскувавшись у плащ-дощовику, прибув до СТО та підпалив транспортний засіб. Поліцейські провели ряд оперативно-розшукових заходів і затримали правопорушника.

Під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури чоловікові повідомлено про підозру за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період).

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.