19.09.2024

В Умані дві школярки отримали подяки та подарунки від поліцейських за сміливість та правильні дії, які допомогли запобігти розповсюдженню лісової пожежі. Урочиста подія відбулася на шкільній лінійці, де поліцейські Уманського районного управління поліції висловили подяку за їхній героїзм.

Начальник сектору превенції Сергій Тисанюк розповів про інцидент, що стався нещодавно в селі Орадівка Уманського району: “Дві дівчинки, 9 та 11 років, під час гри на вулиці біля лісу помітили вогонь та задимлення. Не розгубившись, вони негайно зателефонували за номером ‘102’ і повідомили про пожежу. Дівчатка чітко вказали місце загоряння і зазначили, що вогонь загрожує лісовим звірам. Завдяки їхній оперативності та правильним діям, служби реагування швидко відреагували, а рятувальники ДСНС успішно ліквідували пожежу”.

Сьогодні, під час урочистої лінійки, поліцейські нагородили дівчаток подяками та подарунками за їхню сміливість. Весь шкільний колектив, що зібрався на заході, з гордістю підтримував своїх однокласниць, супроводжуючи їх нагородження гучними оплесками.

Дії школярок стали прикладом для всіх присутніх, наголошуючи на важливості вчасної реакції в небезпечних ситуаціях.