16.09.2024

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури до суду було скеровано обвинувальний акт щодо 47-річного чоловіка, колишнього директора одного з комунальних підприємств району, за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків для інтересів окремих юридичних осіб. Порушення кваліфікується за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що, будучи уповноваженим розпоряджатися коштами підприємства, обвинувачений, всупереч фінансовому плану та розподілу обов’язків серед штатних працівників, уклав цивільно-правові договори з особою, яка фактично не виконувала свої зобов’язання, оскільки аналогічні функції вже були закріплені за штатними працівниками. Унаслідок таких дій, протягом періоду з серпня 2017 року по вересень 2019 року підприємству було завдано матеріальної шкоди на суму близько 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування у цій справі здійснює слідчий відділ Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.