20.09.2024

З нагоди Дня знань та початку нового навчального року в Уманській громаді організували свято для першокласників з багатодітних сімей. Цей захід був присвячений підтримці психологічного благополуччя юних уманчан і став частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Міський голова Ірина Плетньова та начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер привітали першокласників і їхніх батьків із початком нового навчального року. Вони побажали здоров’я, миру та успіхів у навчанні, а також вручили дітям ранці та набори канцтоварів, які були придбані за кошти міського бюджету.

Свято супроводжувалося концертною програмою, яку підготували учні Уманської дитячої школи мистецтв. Фахівці із соціальної роботи також організували для дітей цікаві, розвиваючі та творчі конкурси. Учасники отримували заохочувальні призи за свою активність. Крім того, дітлахи мали можливість поспілкуватися з психологами та взяти участь у розвантажуючих іграх.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ольга Підлубна підкреслила важливість таких заходів як для дітей, так і для їхніх родин. В Уманській громаді планують продовжувати роботу в цьому напрямку і в майбутньому.