16.09.2024

Правоохоронці Черкащини затримали 25-річного мешканця Умані, якому повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Наразі підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Зловмисника викрили співробітники Маньківського відділення поліції спільно з працівниками СБУ в Черкаській області. За даними слідства, фігурант, погодившись на співпрацю з ворогом, підпалив автомобіль військовослужбовця, що знаходився на станції технічного обслуговування. Злочинний намір він знайшов через телеграм-канал, де йому запропонували «легкий» заробіток.

Щоб виконати злочин, підозрюваний провів дорозвідку території, а пізніше, замаскувавшись у плащ-дощовик, прийшов до СТО та підпалив транспортний засіб. Завдяки оперативним діям поліцейських, зловмисника було швидко затримано.

Наразі, під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури, йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період).

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За вчинене йому загрожує до восьми років позбавлення волі.