03.07.2024

“Зловмисник вчинив насильницькі дії внаслідок яких, 10-річна дівчинка померла. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

21 червня до поліції надійшло повідомлення від мешканки міста Шпола Звенигородського району про те, що її 10-річна донька пішла до місцевого магазину та довгий час не повертається додому.

Для пошуку малолітньої залучили територіальний підрозділ Звенигородського райвідділу поліції, а також сили ГУНП в Черкаській області.

Оперативникам карного розшуку вдалося встановити, що до дівчинки, яка поверталася з магазину додому підійшов незнайомий чоловік та запропонував їй піти разом до місцевого будинку культури. У приміщенні, де нікого не було, зловмисник вчинив насильницькі дії щодо дитини, внаслідок яких — вона померла. З метою приховання вчинення злочину чоловік намагався сховати тіло потерпілої.

За результатами проведених слідчих дій та розшукових заходів правоохоронці оперативно, відповідно до ст. 208 КПК України, затримали 33-річного правопорушника.

Наразі слідчими Головного слідчого управління ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури затриманому повідомлено про підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини, п. 2. ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

За даний злочин підозрюваному загрожує максимальна відповідальність — довічне позбавлення волі.

Коментує начальник Звенигородського райвідділу поліції Олег Міщенко” – повідомляє Поліція Черкаської області.