29.04.2024

Слідчі довели, що 69-річний чоловік не виконав своїх обовʼязків у частині контролю у ході капітального ремонту будинку культури в селі Дмитрушки Уманського району. Сума завданого збитку майже 400 тисяч гривень. Обвинувальний акт направлено до суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 69-річний чоловік, діючи на підставі кваліфікаційного сертифіката інженера технічного нагляду, безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що фактично не виконувались та частково виконані з порушенням державних будівельних стандартів.

Зокрема під час виконання технічного нагляду неналежно виконуючи свої службові обов’язки та не перевірив фактично виконані роботи. Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи чоловік завдав матеріальної шкоди інтересам Дмитрушківської об’єднаної територіальної громади на суму майже 400 тисяч гривень.

Слідчі за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нині досудове розслідування завершено, обвинувальний акт слідчі направили до суду.

Повідомляє Поліція Черкаської області