27.07.2024

Вчора відбулось засідання Громадської ради, на якому розглянули звернення ДІАЗ «Стара Умань» та надали роз’яснення. Днями колектив заповідника звернувся до громадськості у відеозверненні, проте на зустрічі з людьми так і не з‘явився.

Про головне:

✔️У 2001 р. міською радою приміщення передано у власність держави.

З 2001 р. міська влада почала винаймати у держави приміщення в яких знаходились школа, лікарня, музеї. Витрачаючи з міського бюджету кошти на сплату оренди та утримання даних приміщень.

У 2021 р. на адресу Уманської міської ради надійшов лист від керівництва заповідника ДІАЗ «Стара Умань» про намір підвищити розмір орендної плати.

У 2022 р. міською радою було прийнято рішення щодо згоди прийняти майно з державної власності у комунальну власність Уманської МТГ, які винаймає у Фонда держмайна.

Одним із головних питань Громадської ради: чому податки уманчан йдуть на оренду школи та лікарні? Йдеться про 1 млн.грн бюджетних коштів, які можна спрямувати на ЗСУ або на утримання даних приміщень, а не на зарплату працівників ДІАЗ «Стара Умань», коментує пресслужба Уманської міської ради.

Проте на засіданні члени Громадської ради підтримали рішення міської ради прийняти майно з державної власності у комунальну власність Уманської МТГ.

Повідомляє на своїй фейсбук-сторінці Умань.Інфо