29.04.2024

Аферист, прикинувшись співробітником державного митного складу, створив у соцмережах фейкові групи, де розміщував оголошення про “конфісковані” товари. Від покупців він брав передоплату, а потім блокував їх. Наразі фігуранту повідомлено 21 підозру за фактом шахрайства.

В Умані шахрай обдурив на близько 100 тисяч гривень людей, які хотіли купити комп’ютерну техніку, автомобілі та інший «конфіскований» товар.

“Продавець” переконував покупців, що товар наявний на державному митному складі, а сам він є його співробітником. В оголошеннях, які розміщував у соціальних мережах, аферист обіцяв людям ціну нижче за ринкову. Та отримавши передоплату, зловмисник блокував покупців і більше не виходив із ними на зв’язок. Відтак у шахрайську пастку потрапили понад два десятки осіб.

39-річному уманчанину, який уже мав судимість та є підсудним за вчинені аналогічні злочини слідчі, під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури, оголосили 21 підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Повідомляє Поліція Черкаської області