29.04.2024

Чіткі терміни та структурований план робіт. У межах діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» заступник очільника області Антон Царюк зустрівся із підрядником, який працює над реконструкцією зруйнованого російською ракетою будинку в Умані. Забудовник відзвітував про вже проведені роботи й окреслив найближчі плани з відбудови. Інформують у Черкаській ОВА.

Роботи з відновлення цього об’єкта переходять в активну фазу. Проводять їх в обох під’їздах. Зокрема, ремонтники працюють над демонтажем комунікацій для заміни, залили фундамент під зруйнованою частиною будинку, готуються до монтажу вікон. Також підрядник уже замовив плити. Їх виготовляють за індивідуальними параметрами.

– Цей проект складний до виконання, адже необхідно враховувати чимало факторів: від будівельно-проектних до особистісних, оскільки йдеться про відновлення житла, – відзначив заступник голови ОДА Антон Царюк. – Минулого тижня ми мали ґрунтовну зустріч із мешканцями будинку. Зауваження, які отримали, враховали та беремо в роботу. Зокрема і щодо підрядника. З ним працюємо системно.

На зустрічі із забудовником відточкували проблемні питання та часові межі для виконання робіт.

– Наша мета – якісне виконання проекту без зволікань і затягувань термінів, – наголосив Антон Царюк. – Важливим аспектом є налагодження комунікації на рівні замовника-підрядника, забудовника-мешканців будинку. Без чіткого звітування та алгоритму дій не уникнути непорозумінь чи спекуляцій на темі.

Реконструкція будинку в Умані на особистому контролі в очільника області, додав посадовець. Адже кожна гривня має бути використана ефективно та прозоро.

Нагадаємо, фінансує проект з реконструкції будинку в Умані Фонд ліквідації наслідків ворожої агресії, плюс місцевий бюджет. Ще один проект, який відновлюють його коштом, – ліцей у Паланці.

Повідомляє “Дзвін”