08.09.2024

На Уманщині сталось вбивство. Поліцейські розшукали чоловіка, який зізнався у вчиненому злочині. 

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП у Черкаській області.

До поліції 2 липня звернувся 28-річний чоловік і повідомив, що зникла його 40-річна співмешканка. Поліцейські розпочали пошуки жінки. Під час проведених розшукових заходів стало відомо, що того дня вона сіла до автомобіля, в якому перебував її знайомий, і поїхала з ним в невідомому напрямку. Опрацювавши камери відеоспостереження, поліцейські встановили, що певний час жінка перебувала в його автомобілі, а згодом зникла. На зв’язок не виходила.

У поліції зазначають, що пошуки уманчанки тривали п’ять діб.  Поліцейські, кінологи зі службовими собаками, військовослужбовці ЗСУ та нацгвардійці прочісували територію, де жінку востаннє зафіксували камери відеонагляду.

Згодом поліцейські встановили місцеперебування особи, яку підозрюють у причетності до зникнення жінки. Йдеться про 54-річного жителя Одеської області. У тому, що вбив жінку, він зізнався. Тіло потерпілої правоохоронці знайшли поблизу одного із населених пунктів Уманського району.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловіку оголосили про підозру у вчиненому, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. За скоєне йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.