08.09.2024

На сьогодні залишається актуальною проблема вживання алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми. Однією з головних причин є недотримання законодавства продавцями, легковажне ставлення до заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, законодавством передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Відповідно до частини другої статті 156 КУпАП за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чинним законодавством передбачено відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн).

З 1 січня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

▪️На теперішній час до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції – накладення штрафу у розмірі 6800 грн (у порівнянні до 2021 року – 1700 грн) або анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

10 липня інспекторами КП «Уманська муніципальна варта» Уманської міської ради спільно з працівниками поліції було здійснено перевірку місць торгівлі алкогольними напоями, які здійснюють свою торгівельну діяльність під акцизним товаром.

▪️Під час перевірки було складено адміністративний протокол за продаж алкоголю неповнолітнім.

▪️Ми звертаємо увагу суб’єктів господарювання міста щодо неухильного виконання чинного законодавства та необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед працівників підпорядкованих об’єктів торгівлі з питання недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

Повідомляє фейсбук-сторінка Уманської міської ради