27.07.2024

Більше 150 людей з прифронтових зон привезли до Умані автобуси евакуаційної місії «Восток SOS».

Хто повідомляє: Управління праці та соцзахисту Уманської міської ради

В чому суть

17 лютого евакуаційні екіпажі благодійного фонду «Восток SOS» доставили в Умань чергову групу людей з тих територій України, які регулярно обстрілюють російські агресори.

переселенці Всього екіпажі евакуаційної місії «Восток SOS» привезли до Умані понад 150 людей.Автор: УПСЗН

Всього від початку повномасштабної агресії, екіпажі евакуаційної місії «Восток SOS» привезли до Умані понад 150 осіб старшого віку, осіб з інвалідністю, лежачих хворих з тимчасово окупованих територій та із зони активних бойових дій

В повідомленні зазначено, що ці люди будуть проживати в структурних підрозділах управління праці та соціального захисту населення для осіб похилого віку та з інвалідністю. Вони будуть отримувати соціальні послуги стаціонарного та паліативного догляду.

Евакуаційна місія «Восток SOS» рятує мешканців небезпечних прифронтових селищ, які щодня потерпають від ворожих обстрілів, а гуманітарна ситуація залишається незадовільною.

Доставку людей з зони активних бойових дій здійснюють евакуаційні екіпажі німецького представництва ADRA За підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (German Federal Foreign Office).

Нещодавно ADRA Ukraine надала транспортну допомогу восьми особам, яких раніше евакуювали з міст Лимана, Бахмута, Торецька, Слов’янська Донецької області до Центру тимчасового розміщення маломобільних людей пенсійного віку та людей з інвалідністю, евакуйованих з гарячих точок, розташованого в місті Дніпрі.

Завдяки благодійній організації цих осіб з Дніпра далі евакуювали до більш безпечного міста – Умані, що в Черкаській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *