19.09.2024

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 36-річного жашківчанина, який пропонував працівникам патрульної поліції хабар.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Чоловік, керуючи транспортним засобом, був зупинений працівниками поліції.

Під час перевірки на стан сп’яніння чоловік неодноразово висловлював пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі дві тисячі гривень за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення.

Також до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Христинівської територіальної громади, який, запропонувавши хабар працівникам патрульної поліції, намагався уникнути адміністративної відповідальності.

Чоловік керував транспортним засобом без відповідних документів і вимогу працівників патрульної поліції зупинитися – проігнорував.

Коли правоохоронцям вдалося наздогнати та зупинити транспортний засіб, чоловік неодноразово висловив пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі п’ять тисяч гривень за нескладання щодо нього протоколів про адміністративні правопорушення.

Санкції передбачають покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.