19.09.2024

9 квітня в Умані відбувся Благодійний концентр, який підготували вихованці і педагоги Центру розвитку дитини «Перший клас». Для вихованців «Першого класу» — це перший виступ на великій сцені.

Про це повідомляє umannews.city

— В нас сьогодні Благодійний патріотичний дитячий концерт, який має назву «Дитячими долоньками». Його організатор Центр розвитку дитини «Перший клас», а учасники — вихованці і учні закладу. Це дітки 5-8 років, які відвідують старшу групу і 1-2 клас — усі без винятку, адже у нас всі діти творчі, мають здібності: співають, танцюють, декламують. На концерт ми підготували близько 20-ти номерів. Під час концерту ми збиратимемо кошти на потреби ЗСУ, — розповіла заступник директора ЦРД «Перший клас» Наталія Вдовиченко. — Деякі номери ми готували ще від початку повномасштабної війни, адже наш заклад відновив роботу одним із перших в місті в квітні 2022 року. Наприклад, пісню «Хай буде» весна ми вчили за ініціативи дітей, і навіть зняли кліп з моментів нашого життя.

В концерті беруть участь майже 50 дітей, які неодноразово виходитимуть на сцену для участі в різних номерах.

— Я буду сьогодні танцювати, я довго готувався і мені подобаються на сцені, — розповів Матвій.

— Я буду розказувати вірш про воїна, який захищає нас. Цей концерт буде приносити людям радість, щастя, а мені подобається виступати, — зізнався Артем.

— Я буду танцювати і співати на концерті, наприклад, танець «Синьоока дівчина». Я довго готувалась і перший раз буду виходити на велику сцену, але на нас буде дивитися вся Умань і я трохи хвилююсь, — розповіла учасниця концерту Аліна.

— Я буду брати участь у концерті сьогодні, в мене номери: «Дитячими долонями», «Думи», «Мир над Україною», «Синє небо, жовте поле» і все. Це важливий концерт, бо будемо допомагати збирати кошти, — говорить найменша і чи не найактивніша учасниця концерту Аня.

Щирі і талановиті маленькі виконавці зібрали чимало аплодисментів і посмішок. А також зуміли зібрати чималу суму для допомоги ЗСУ.

— Хочу подякувати Збройним Силам України за те, що сьогодні ми можемо жити в своєму місті, навчатися, працювати, радіти нашим дітям, вірити в перемогу. В нашій залі є батьки і дідусь, які служать в ЗСУ і прийшли у відпустку, є волонтери з Фінляндії і Польщі. Я дякую усім вам, що ми усі разом наближаємо перемогу, — повідомила директорка Центру розвитку дитини «Перший клас» Валентина Новак. — Хочу подякувати діткам, які показали свої таланти і зібрали завдяки нашим гостям 24240 гривень. Вони підуть для наших воїнів, для перемоги.

Проте на цьому донати в скриньку для збору коштів не закінчились, адже вдячні за яскравий концерт глядачі продовжували її наповнювати.

А далі патріотичну концертну програму виховані ЦРД «Перший клас» планують показати для давніх партнерів і друзів з дошкільного закладу в місті Ланьцут у Польщі.