21.10.2024

Десятки людей прийшли до центру села Сатанівка, щоб віддати шану та помолитися за душі загиблих воїнів-земляків. Тут урочисто відкрили та освятили Алею Пам’яті Загиблим Героям на знак вдячності та в пам’ять про тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України.

Усі присутні схилили голови в жалобі за Героями, адже у них могло бути попереду довге і щасливе життя, але тепер вони навіки залишаться у строю.

На Алеї розміщені світлини чотирьох полеглих Захисників, життя яких було пов’язане з старостинським округом:

Старший сержант Кандауров Олександр Володимирович – загинув 25 вересня 2022 року, прикриваючи відхід побратимів поблизу села Павлівка Донецької області.

Матрос Кудин Олександр Григорович – загинув 19 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Солдат Захарченко Олександр Вікторович – помер 30 січня 2024 року внаслідок ускладнення стану здоров’я, виконуючи військовий обов’язок поблизу Першотравневого Куп’янського району Харківської області.

Головний сержант Лупинос Микола Анатолійович – помер 4 вересня 2024 року в Дніпровському госпіталі від важких поранень, отриманих у бою поблизу Часів Яру Донецької області.

Військовий капелан Микола Богуславський провів панахиду за загиблими Воїнами та освятив Алею Героїв.

Заступник міського голови Зоряна Заворотна від імені міського голови Олександра Тищенка висловила слова скорботи та підтримки рідним загиблих. Слова подяки родинам загиблих Воїнів також висловила староста Сатанівського старостинського округу Євдокія Форостяна.

Скорботною хвилиною мовчання та букетами квітів присутні вшанували пам’ять всіх Героїв, які віддали свої життя за нашу країну та майбутню перемогу.

Дякуємо ініціаторам облаштування Алеї – друзям і однокласникам загиблих Героїв, а також підприємцям і місцевим мешканцям, які активно допомагали у створенні цього місця пам’яті.

Вічна слава та шана Олександру Кандаурову, Олександру Кудину, Олександру Захарченку та Миколі Лупиносу. Алея Пам’яті стане знаковим місцем для місцевих жителів, нагадуючи про ту непомірну ціну, яку сплачує Україна за мир на своїй землі.