29.09.2024

У рамках святкування Днів європейської спадщини відбулася захоплююча екскурсія містичним парком «Софіївка», яку провела гід Вікторія Донченко. Від перших і до останніх хвилин вона тримала увагу учасників своїми цікавими розповідями.

Під час екскурсії Вікторія розповіла про масонство та графа Станіслава Потоцького, який був безпосередньо причетний до масонського ордену та мав найвищий рівень посвяти. Екскурсанти дізналися багато нового про таємні символи парку та їх значення.

Окрім пішої прогулянки, всі бажаючі мали можливість покататися на човні по підземному тунелю річки Ахерон. За словами екскурсовода, цим тунелем свого часу спускалися сама Софія Потоцька разом зі Станіславом, щоб перепочити від спеки.

Екскурсія, яка тривала майже чотири години, пройшла дуже швидко, залишивши в учасників безліч позитивних вражень та нових знань. Усі дізналися для себе щось нове та незнане раніше.

Дякуємо пані Вікторії за можливість розкрити таємниці парку «Софіївка» та глибше зрозуміти його символіку і багату історію.