28.09.2024

Нещодавно разом із секретарем виконавчого комітету Уманської міської ради Наталією Сиротюк та начальником управління праці та соціального захисту населення Галиною Кучер відвідала протезний центр у Києві, відкритий американським благодійним проектом Protez Foundation.

Фонд прагне допомогти реабілітувати та повернути до повноцінного життя хоробрих українських захисників, цивільних осіб та дітей, які втратили кінцівки у цій війні.

Вся команда лікарів, реабілітологів та волонтерів реалізує мрії своїх пацієнтів, даруючи їм можливість жити повноцінним життям. Завдяки фонду протезовані двоє наших уманчан.

Після візиту я ще більше переконалася в необхідності масштабування даного напрямку та реалізації його в Уманській громаді.

Вдячна працівникам Protez Foundation за їхню роботу. Вірю, що разом ми зможемо змінити життя українців, які стали жертвами війни.

Довідково: Проект був заснований у травні 2022 року Юрієм Арошидзе та лікарем-протезистом Яковом Градинаром, як відгук небайдужих жителів Міннесоти та місцевої української діаспори на виклики війни Росії проти України та їх бажання допомогти українському народу у боротьбі за свободу.