22.09.2024

Днями керівництво Христинівського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості провело робочу зустріч з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Маргаритою Білецькою.

Під час зустрічі обговорили низку важливих питань, зокрема забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів кадрами, зміни в законодавстві про зайнятість та нові підходи в роботі Державної служби зайнятості. Також було опрацьовано механізм надання профорієнтаційних онлайн-послуг для школярів.

Заступник начальника управління Олена Колісник акцентувала увагу на координації дій, спрямованих на професійну орієнтацію учнівської молоді та мотивацію молоді до праці, зокрема в галузях з активними пропозиціями. Піднімалися питання забезпечення умов для професійного самовизначення молоді та підвищення соціальної й професійної мобільності осіб.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Білецька зазначила, що для укомплектування вакансій фахівці управління використовують базу резюме служби зайнятості та інші спеціалізовані ресурси, зокрема розміщують оголошення про вакансії в соціальній мережі Facebook та на сайті «Work.ua».

Крім того, було напрацьовано план дій щодо підготовки до опалювального сезону. Начальник управління Лілія Царук запропонувала допомогу в організації навчання та підвищення кваліфікації машиністів (кочегарів) котелень для закладів освіти.

Маргарита Володимирівна подякувала фахівцям служби зайнятості за надану допомогу в отриманні ваучерів на навчання для працівників закладів освіти.