19.09.2024

У поліції міста Умань відкрите кримінальне провадження за фактом травмування трирічної дитини, яке сталося на території дитячого саду. Про інцидент правоохоронцям повідомили медичні працівники, після того як дитина була доставлена до лікарні.

Подія відбулася вчора на ігровому майданчику дошкільного навчального закладу. Малолітній хлопчик отримав травму під час гри на каруселі. Завдяки оперативним діям медиків, дитині була надана необхідна допомога.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та працівники ювенальної превенції. За результатами первинного розслідування, поліцейські внесли відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

Санкція статті передбачає кілька варіантів покарання, включаючи штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Також можливе позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наразі триває досудове розслідування, метою якого є встановлення усіх обставин інциденту та визначення відповідальних осіб.