19.09.2024

На базі КНП «Уманська центральна міська лікарня» відбулося відкриття нового реабілітаційного відділення, яке стане важливим кроком у наданні якісної медичної допомоги пацієнтам, що потребують реабілітації після серйозних захворювань або травм. Це відділення розраховане на 22 ліжка, з яких 20 призначені для реабілітаційних хворих, а 2 — для пацієнтів з апалічним синдромом.

Важливим завданням цього відділення є не лише покращення здоров’я пацієнтів та повернення їх до якісного життя, а й зменшення або повне усунення інвалідизації. Для багатьох людей це відділення стане нагодою поліпшити своє здоров’я та повернутися до повноцінного життя.

Для полегшення роботи відділення та перевезення пацієнтів, які не можуть самостійно пересуватися, планується встановлення ліфта. Наразі вже залито площадку для майбутнього ліфта та завезено будівельні матеріали. Роботи з облаштування тривають.

«Продовжуємо працювати для створення найкращих умов для реабілітації та одужання наших громадян», — зазначила міський голова Ірина Плетньова. Вона підкреслила, що цей крок є важливим для міста, адже покращення медичних послуг та умов для пацієнтів є пріоритетом для місцевої влади.

Відкриття нового реабілітаційного відділення свідчить про постійну роботу над удосконаленням медичних послуг та підвищенням рівня життя громадян, які потребують особливої уваги та підтримки на шляху до одужання.