19.09.2024

В Умані відбулася діалогова зустріч, присвячена активізації міжмуніципального співробітництва територіальних громад. Це вже третя така зустріч на Черкащині, після Золотоніщини та Звенигородщини, як повідомляє департамент регіонального розвитку ОВА.

Учасники зустрічі обговорили досвід укладання договорів міжмуніципального співробітництва. В Уманському районі на сьогодні діє один зареєстрований договір, що став основою для обговорення під час заходу. Учасники поділилися своїми досягненнями, а також визначили загальний стан співпраці територіальних громад в Україні, області та Уманському районі зокрема.

Особливу увагу під час заходу приділили питанням безпеки громадян та соціального захисту. Під час воркшопу було напрацьовано 16 проєктних ідей, які мають стати основою для укладання нових договорів міжмуніципального співробітництва в таких сферах, як безпека, ЖКГ та соціальний захист.

У подальшому представники департаменту регіонального розвитку ОВА, U-LEAD з Європою в Черкаській області та Черкаської агенції регіонального розвитку надаватимуть консультаційний супровід для укладання та реєстрації нових договорів між громадами.

Фінальна діалогова зустріч цієї серії відбудеться в Черкаському районі.