16.09.2024

2 серпня 2024 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відкрито регіональний Центр ветеранського розвитку. Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Міністерства у справах ветеранів України на виконання плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

Завдяки потужним освітнім спроможностям Університету демобілізовані Захисники і Захисниці та члени їхніх сімей матимуть змогу отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції від військової служби до цивільного життя та проходити професійну підготовку та перепідготовку.

Місія УДПУ засновується на тріаді: навчання – дослідження – громадське служіння, тому поряд із наданням освітніх послуг університет є осередком соціальних змін, долучаючись до вирішення проблем у громаді – продукуючи нові знання, впроваджуючи новації та надаючи соціальні послуги для громадської безпеки, громадянської активності, інклюзії, соціальної згуртованості чи іншого загального блага. Центр створено наприкінці 2023 року, у 2024 році він успішно розпочав свою роботу, а сьогодні відбулося його урочисте відкриття.

В урочистому відкритті Центру взяли участь Віта Шаповалова – державний секретар Міністерства у справах ветеранів України, Галина Кучер – начальник Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Наталія Ревнюк – проректор з гуманітарних питань, Віктор Вдовиченко – уповноважений міського голови з питань ветеранської політики, Оксана Кравченко – декан факультету соціальної та психологічної освіти, Олена Балдинюк – керівник Центру ветеранського розвитку, Олександр Сафін – завідувач кафедри психології, Ірина Албул – завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, Наталія Мась – завідувач кафедри військової психології Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та ін.