16.09.2024

“З метою підготовки до паломництва розпорядженням міського голови у 2024 році в місті утворено робочу міжвідомчу комісію з обстеження будівель на наявність найпростіших укриттів та їх стан.

Сьогодні, робочою групою здійснено обстеження будівель, що розташовані в районі паломництва брацлавських хасидів. Рятувальники мали на меті визначити можливості використання наявних підвальних та цокольних приміщень у будівлях як найпростіших укриттів. Керівникам обʼєктів було надано рекомендації щодо організації укриттів.

Особливу увагу представники комісії приділяли наявності вентиляції, її технічному стану, забезпеченням медикаментами та баками з питною водою.

Також зазначали, що в укритті обов’язково мають бути позначені евакуаційні шляхи (покажчики руху, та таблички які вказують на місце укриття ).

Водночас, співробітники ДСНС нагадали присутнім правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів та звернулися з проханням не ігнорувати сигнал «Повітряна тривога».” – Уманське районне управління ГУ ДСНС України у Черкаській області.