16.09.2024

Closed boom gate on the flag background. Restricted entry or certain ban 3D

Група українських дітей, які їхали до Македонії на міжнародний фестиваль, зазнала агресії на сербському кордоні. Щойно перетнувши кордон із Сербією, люди зупинилися на заправці, щоб діти могли скористатися вбиральнею. Проте їхню подорож було затьмарено непередбаченим інцидентом: двадцять молодиків оточили автобус і почали викрикувати “слава росії”, не пускаючи дітей в туалет, кидаючись у них пляшками та показуючи непристойні жести.

Ця ганебна подія викликала обурення та шок у всіх присутніх. Виникає питання: що українські діти могли зробити цим молодикам, щоб викликати таку агресію? Відповіді на це питання немає, але зрозуміло одне: така поведінка є неприйнятною і заслуговує на засудження.

“Їдемо в Македонію на міжнародний фестиваль…Щойно пройшли кордон із Сербією(транзитна країна).Зупинились з дітками на заправці,сходити у вбиральню. 20 молодиків обступили автобус з дітьми,почали кричати “слава р…сії”,не пустили дітей в туалет,почали кидатись у них пляшками,тикати непристойні жести…
Dragan Pantelic знаємо тебе багато років,знаємо твою позицію, дякуємо за неї і за багаторічну дружбу,тому не могла не написати про таку ганебну ситуацію,не розумію,невже твоя країна на стільки “привітна”,як можна підтримувати зло …що українські діти зробили цим молодикам-сербам поганого????” – пише про інцидент в своєму Facebook Вікторія Глобчак.

Ми закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на цей інцидент і зробити все можливе, щоб подібні ситуації не повторювалися.