08.09.2024

Прокуратура Черкаської області повідомила про підозру жителю Уманського району за диверсії та пошкодження об’єктів електроенергетики під час воєнного стану.

Встановлено, що 20-річний чоловік з травня по липень 2024 року через Інтернет отримував вказівки на підпали трансформаторних підстанцій та розподільчих шаф залізниці, з метою ослаблення державної логістики. Він підпалював об’єкти електроенергетики, що порушувало їх роботу.

Чоловік виконував ці замовлення вночі та отримував за це гроші. Внаслідок підпалів, було завдано шкоди залізничним та енергетичним об’єктам, що негативно вплинуло на роботу АТ «Укрзалізниця» та ПАТ «Черкасиобленерго».

Підозрюваного затримали під час чергового підпалу, з паливно-мастильними матеріалами. У його телефоні знайшли фото та відео доказів підпалів, які він передавав замовнику.

Зараз тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину та особи замовника. Чоловіка взято під варту.

Слідство та оперативний супровід веде УСБУ в Черкаській області. Санкція ч. 2 ст. 113 КК України передбачає покарання до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури