08.09.2024

“Слідчі Уманського райуправління спільно з поліцейськими Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури викрили чоловіка, який збував гранати, набої та тротилові палички. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

До працівників поліції надійшла оперативна інформація про те, що 32-річний житель Умані торгує боєприпасами. Правоохоронці задокументували факт збуту небезпечних предметів, які фігурант продавав за 25 000 гривень.

Правопорушника затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У торговця вилучили дев’ять гранат Ф-1 із запалами, одну РГД-5 із запалом, до 300 бойових набоїв та 40 тротилових паличок.

Вилучені речові докази направлені на проведення відповідних експертних досліджень до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За цим фактом слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Збут бойових припасів, вибухових речовин) Кримінального кодексу України. Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 90 840 гривень.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Триває досудове слідство”, – Уманське районне управління поліції.