19.09.2024

29 листопада в Умані провели Форум «Економічний розвиток Уманщини 2.0», що присвячений економічному розвитку громад Уманського району під час війни. У місті зібрались понад сотня людей із бізнесу та громадських організацій, а також команди органів місцевого самоврядування з Уманської, Христинівської, Монастирищенської, Буцької, Жашківської, Ладижинської, Тальнівської, Ярмільської, Паланської, Дмитрушківської, Бабанської і Полянецької громад та міста Черкаси.

Організатори залучили найкращих спікерів зі всієї України − експертів із розвитку економіки, кластерного розвитку і залучення інвестицій у території та представників донорських організацій. На форумі був підписаний Меморандум про співпрацю між територіальними громадам у спільних намірах розвивати внутрішній туризм, а значить і економіку та інфраструктуру. Підписантами стали не лише громади Уманського району, але й Тальнівська та Студенянська громада із Вінницької області.

Це вже другий економічний форум в Умані цього року − він показав ініціативи, що зароджені в секторах економіки (від бізнесу) і громадянського розвитку (від органів місцевого самоврядування і громадського сектору). Спільно покладено ініціативу створення агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської праматері».

Для розвитку ініціативи команда АРР Таврійського об’єднання територіальних громад та Об’єднання планує проведення зустрічей із бізнесом і мікро-підприємцями та активістами, аби проєкт набув сили і був ініціативою не лише громад і експертів, а щоб підприємців могли заробляти і їхні інтереси і потреби були включені у процес становлення кластеру.

Джерело: novadoba.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *