30.06.2024

“Жінка розміщувала в соціальних мережах оголошення та обіцяла людям доставити куплені в Україні ліки за кордон. Від її дій постраждало четверо громадян. Нині поліцейські перевіряють підозрювану на причетність й до інших аналогічних злочинів.

27-річну уманчанку викрили черкаські кіберполіцейські спільно зі слідчими та працівниками кримінальної поліції Уманського райуправління поліції.

Правоохоронці встановили, що жінка в інтернеті “підшукувала” клієнтів, яким пропонувала доставити ліки з України за кордон. Від громадян вона отримувала перелік медикаментів та кошти на їх закупку. Після отримання грошей на свій рахунок шахрайка блокувала тих, хто потрапив на її гачок.

Наразі слідчі, під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури, повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нині підозрювану перевіряють на причетність до скоєння й інших аналогічних злочинів. Тож, якщо ви постраждали від дій шахрайки, просимо звернутися до Уманського райуправління поліції або за номером телефону 102. Слідство триває.” – Уманське районне управління поліції.