06.07.2024

“Міжнародне територіальне співробітництво та функціонування інституту старост в умовах сьогодення: в Мошнах відбувся міжрегіональний круглий стіл.

На засіданні Уманську громаду представляв перший заступник міського голови Олег Ганіч

Зустріч відбулась в межах роботи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування де учасники обговорили низку важливих питань, зокрема:

Залучення міжнародних інвестицій в території та робота з програмами міжнародного співробітництва, як Interreg Europe.

Фінансове стимулювання працівників ОМСів та МДА, які відповідальні за міжнародку (Законопроект #10284);

Функціонування старост під час війни;

Використання комунальними підприємствами транспорту, який було завезено, як гуманітарну допомогу (Законопроекти #11155/65).

Участь у заході взяли народні депутати України, представники громад трьох областей, зокрема, Черкаської, Вінницької та Кіровоградської.

«Обговорили з колегами важливість залучення міжнародних інвестицій в громади, умови роботи з міжнародними організаціями і муніципалітетами, та ще ряд важливих питань щодо прийнятих законопроектів в державі.

Дякую організаторам за запрошення та актуальність піднятих питань», – прокоментував зустріч Олег Ганіч.

Захід проведений за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).” – Уманська міська рада.