08.09.2024

“24 травня у нашому місті відбувся

II ТУРИСТИЧНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ «Туризм в Україні: вимоги сьогодення».

Цього року ми його проводимо спільно з новоствореною асоціацією «Кластер «Шляхами Трипільської Праматері»».

Приємно було бачити в залі фахівців туристичного бізнесу, представників влади різних рівнів, студентську молодь. Адже повна зала людей, які так чи інакше пов’язані з туризмом, свідчить про те, що тема туристичного розвитку є актуальною (попри наше воєнне сьогодення) і потребує обміну думками, ідеями, досвідом, налагодження партнерств.

Якщо говорити конкретно про Умань, то туристам наше місто відоме давно. Завдяки нашій славній «Софіївці», паломництву хасидів, багатій історико-культурній спадщині. Володіючи таким потенціалом і розташовуючись в самому центрі України, Умань просто зобов’язана розвивати туристичну галузь, яка є суттєвим чинником економічно-соціального зростання міста.

Наразі спрямовуємо наші зусилля, щоб створити безбар’єрний простір, зробити доступними об’єкти туристичної галузі і заклади сфери гостинності для людей з інвалідністю і маломобільних категорій населення. Їх кількість, через військову агресію росії, постійно зростає. Тому цьому вкрай важливому питанню було присвячено одну з панельних дискусій форуму.

Дякую підприємцям, які продовжують працювати, відкривати нові обʼєкти, сплачувати податки, давати робочі місця.

Дякую усім, хто щодня волонтерить та допомагає нашим воїнам. Ми спільно наближаємо нашу Перемогу!

Дякую нашим захисникам та захисницям за можливість проводити дані заходити та розвивати економіку країни.

Більше детальніше про гостей форуму, спікерів, блогерів та які саме панельні дискусії проведено ви прочитаєте згодом на сторінках Умань туристична та Уманська міська рада

Сьогодні учасники форуму на роад-шоу. Що це і як відбувалось? Розповім у наступному дописі” – повідомляє Ірина Плетньова.