08.05.2024

“Здобувачі освіти 11-х класів, які вивчали предмет «Захист України», вдосконалювали навики стрільби бойовими патронами з автомата АК-74.

Навчання організував Уманський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Військовослужбовці провели практичні заняття:

  • з вогневої підготовки, розповіли учням про будову та принцип роботи стрілецької зброї, її призначення та бойові властивості;
  • спорядження магазинів, порядок прицілювання, показали послідовність розбирання/збирання автомата Калашникова.

Особливу увагу військовослужбовці звернули на заходи безпеки щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та предметами невідомого походження, розповіли про види мінно-вибухових пристроїв, поводження з ручними осколковими гранатами, ознайомили учнівську молодь зі штатним озброєнням військових частин Збройних Сил України.

Також були проведені заняття з тактичної медицини. Учнів навчали надавати першу долікарську допомогу, зупиняти кровотечу.

Практичні заняття пройшли результативно, насичено та цікаво.

Навчання в польових умовах загартовує, дає можливість опанувати основи нелегкої та водночас цікавої військової справи, відчути справжню атмосферу військової служби. Кожен пережив відчуття важливості того, чому навчався, адже події сьогодення вказують на потребу умінь володіти зброєю.

В перервах між заняттями управлінням освіти та гуманітарної політки Уманської міської ради для учнів організовано смачний обід на польовій кухні.” – управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради.