04.05.2024

“Умань – єдине місто-в Україні, переможець в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network.

Підсумовуючи дводенну зустріч з корейськими колегами.

Перш за все дякую за підтримку України, яку ми відчуваємо від Республіки Корея. Для нас дуже важливо, що ми в цей дуже непростий для України час, починаємо проєкти економічного співробітництва.

Нам дуже приємно, що корейські партнери готові брати активну участь у відновленні України, маючи для цього досвід та ресурси. А особливо, ми пишаємось тим, що цю роботу вони почали саме із співпраці з Уманню.

На сьогодні проєкт «Умань Смарт Сіті» є одним з 6 флагманських проєктів, з яких почалась міжурядова співпраця між Україною та Кореєю. Наряду із розвитком українських аеропортів, реновацією української залізниці та реконструкцією Каховської дамби.

Вже сьогодні для нас відбулась дуже важлива подія – ми обговорили Master Plan Умань Смарт Сіті, а також план залучення фінансових ресурсів для його практичної реалізації.

Уманська громада відкрита для нових ідей та партнерів. Зі свого боку гарантуємо прозорість, прогнозованість та нульову толерантність до корупції.

Ми хочемо та активно працюємо для того, щоб наша Умань стала справжнім центром розумних технологій, а також демонстраційним майданчиком успішно реалізованих проєктів між Кореєю та Україною із залученням інвестицій.

Дякую корейським колегам та усім відділам, службам та комунальним підприємствам нашої громади за плідну співпрацю на розвиток та впровадження інновацій в громаді.

Завдяки цьому проєкту нашому місту відкрилися унікальні та великі перспективи розвитку.

Більш детальніше про домовленості розповім вже згодом.” – пише на своїй сторінці Facebook міський голова м. Умань Ірина Плетньова.