29.04.2024

Майстриня розмальовує уламки ракет, використані снаряди, гільзи, шматки шахедів, тубуси від великих снарядів і джавелінів та шоломи. Все це – майбутні лоти доброчинних аукціонів. Також серед її робіт — портрети артистів і співаків.

«Потреби постійні й різні: іноді це збір на автомобіль, іноді на дрон – як по усій Україні, так і в Умані збираємо. В основному лоти показую у фейсбуці, але не всі, іноді навіть немає часу, щоб викласти. Іноді лоти під розпис мені надсилають і з Черкас» , – зазначила Анастасія Шепета.

Наразі Анастасія закінчує четвертий портрет Андрія «Скрябіна». Два написала минулого року на концерт його гурту, два піде цього року з аукціону, один із них вже заброньований онлайн-ставкою.

Як пояснила художниця, стартова ціна лотів, може варіюватися від 100 до 1000 гривень – все залежить від їхнього розміру.

Як же оформляється лот?

«Спочатку потрібно підготувати те, з чим працюєш, відмити, обробити перетворювачем іржі, іноді місцями зашкурюю, вирівнюю поверхню, а часом доводиться спочатку покривати лаком оброблену поверхню. Коли працювала з п’ятдесятикілограмовим уламком від РСЗВ «Ураган» влітку – була своя біда: він великий – 180 сантиметрів, тому довелося з ним працювати надворі, і він страшенно нагрівався навіть в тіні.

Тому малювала вечорами, коли вистигав, бо інакше можна було обпектися. Його розписувала місяць. Іноді одна робота може займати тиждень, іноді – вечір, усе залежить від розміру. Коли працюєш постійно, в тебе виробляється своя швидкість. До того ж я працюю з акрилом, а цей матеріал не любить повільну роботу – фарба сохне на палітрі за 20 хвилин.

Тому він навчив мене працювати швидко. Крім того, іноді одночасно роблю кілька лотів, бо поки сохне один можна підготувати наступний, це також економить час. Такий собі конвеєрний метод. Готова робота покривається лаком і сохне кілька годин », – прокоментувала Анастасія Шепета.

Повідомляє Уманська міська рада