29.04.2024

Керівництво Умані налагоджує співпрацю із корейським урядом, державними корпораціями та приватними компаніями.

В листопаді 2023 року уманська делегація на чолі з мером Умані Ірина Плетньова та її першим заступником Олегом Ганичем перебувала із навчальним візитом в Республіці Корея в рамках проєкту «Умань Smart City» для ознайомлення із системою роботи розумних міст.

Окрім розвитку сфери Smart City Умань налагоджує співпрацю також в інвестиційній та експортно-імпортній сферах. Під час візиту уманська делегація познайомилась із керівництвом та представниками багатьої корейських компаній, які висловили зацікавленість у співпраці. Серед яких KIND, K-Water, Cheil Engineering, а також Incheon Smart-City Corporation.

Також в результаті візиту уманської делегації до Кореї професор економіки Корейського інституту передових технологій KAIST – Dr. Man Ki Kim запропонував стати радником Уманського міського голови з питань економіки та науки, а також розвитку співробітництва з Кореєю (офіційно призначений радником з 01 січня 2024 року, згідно розпорядження №430 рк, від 18/12/2023).

Професор Kim працював керівником на різних підприємствах. Таким чином, він має великий досвід глобального управління контрактами в Австралії, США, на Близькому Сході, в Африці та Європі. Його сфери досвіду та досліджень: закордонні державні закупівлі, міжнародні конкурсні торги, міжнародна торгівля, освіта. Професор консультує Службу державних закупівель Кореї G-PASS Export

Попередньо сторони домовились працювати у напрямках відкриття в Умані високотехнологічних підприємств, відкритті філіалів корейських освітніх закладів, залучення інвестицій в існуючі місцеві виробничі потужності, налагодження експорту українських товарів (для початку аграрної продукції) в Республіку Корея.

Подивитись презентацію щодо співпраці Умані з Кореєю можна тут: http://drive.google.com/…/1W7j41n2vXHPfrwfdpsHB…/view…

Додатково:

Умань – єдине українське місто-переможець в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network 2023, ініційованої Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея (MOLIT).

На сьогодні проєкт «Умань Smart City» є одним з пріоритетних флагманських проєктів, з яких починається міжурядова співпраця між Україною та Кореєю (наряду із розвитком українських аеропортів, реновацією української залізниці та реконструкцією Каховської дамби).

Повідомляє Уманська міська рада