20.05.2024

Протягом 12-13 грудня у місті Чернівці відбулась знакова подія для українського туризму – І Національний туристичний саміт.

Організатор заходу – Державне агенство розвитку туризму в Україні .

30 спікерів з України та Європи взяли участь у з’їзді та виступили у 5 панельних дискусіях. Місто Умань на заході представила начальник відділу туризму Уманської міської ради Людмила Гекалюк.

Представники міжнародних туристичних організацій та Європарламенту, народні депутати, делегати територіальних громад, представники європейського проєкту підтримки U-LEAD, лідери міжнародних неурядових партнерських організацій та профільні експерти обговорили наступні питання:

найефективніші підходи та інструменти для відновлення туристичного сектору в складних умовах війни з росією;

концепція створення туристичних маршрутів пам’яті та меморіалізації історичних подій, пов’язаних зі звитяжною боротьбою українців з російськими загарбниками;

стратегії та проєкти для глибшої інтеграції України у європейський туристичний простір;

підходи для розвитку бізнесу у туристичній сфері та покращення інфраструктури;

ідеї для формування унікальних туристичних дестинацій та туристичного продукту в регіонах.

В рамках саміту учасники відвідали низку туристичних локацій Чернівців, серед яких Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який входить до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту

Повідомляє Уманська міська рада