27.07.2024

Всім, хто впродовж тисячоліть проніс прапор боротьби за Україну; всім, хто не скорився ворогові і не впав духом, а ніс тяжкий хрест боротьби: не зрадив, вистояв, пішов у Вічність, залишившись безсмертним.

Героям нашого часу – присвячується…

02 грудня в Уманській громаді відкрито меморіал «Герої України славою повиті».

Центральну частину меморіального комплексу займає стела «5 колосків». 5 колосків – це п’ять районів Уманщини: Христинівщина, Монастирищина, Маньківщина,Жашківщина та м.Умань. Колоски символізують наш аграрний край, але виконані вони у формі мечів. Стеллу обвиває символічна стрічка, на якій викарбувана історія України від часів козацтва до становлення Незалежності України та подій, які відбуваються в сьогоденні.

Слідує їй комплекс «НЕСКОРЕНІ ВОЇНИ УМАНЩИНИ» на якому розміщені п’ять рухомих стрічок на яких висвітлюються прізвища загиблих Героїв.

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець звернувся до усіх присутніх родин воїн зі словами вдячності та наголосив, що даний меморіал не лише памʼять але й місце сили та гордості за наших Героїв.

Також Ігор Іванович вручив нагороди родинам Героїв.

Указом Президента України, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено:

БОНДАРА Ярослава;

ПОЛІЩУКА Максима;

НОВОСІЛЕЦЬКОГО Олександра;

ГОНЧАРА Володимира;

МЕГЕЯ Віктора;

СТАДНІКА Олександра;

ЛЮБАРСЬКОГО Андрія;

МЕЛЬНИКА Володимира;

СЕМЧЕНКА Павла;

ЛЕГЕНЧУКА Михайла;

ТРОЦЕНКА Вʼячеслава;

КОВБАСЮКА Андрія;

БУРАХТІНА Сергія;

МИХАЛЬЧУКА Богдана;

БАРАНЮКА Владислава;

ЧАБАНА Максима;

ЗБАРАЖСЬКОГО Вʼячеслава;

МУСІЄНКА Сергія;

ПУСТІЛЬНІКА Олександра;

КОЖУХОВСЬКОГО Івана;

КАЧАНОВА Сергія.

Указом Президента України, за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України медаллю «За військову службу Україні» нагороджено (посмертно):

ВОЛИЦЬКОГО Віталія;

АНТОНЮКА Андрія;

МАРИНЧУКА Ігоря;

МОКРИНЧУКА Олександра;

ЩЕРБИНУ Олега.

Указом Президента України, за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України

медаллю «Захиснику Вітчизни»нагороджено (посмертно):

ГРІДАСОВА Максима;

ФАНТАЛІНА Сергія

Відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України, за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність та відвагу, особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України нагрудним знаком «Комбатантський хрест» нагороджено:

ДЗВІНЯКА Олександра

Слава Героям України! Білими лелеками відлітають в небеса найкращі – цвіт української землі, безстрашні, сміливі, мужні наші Захисники, але Герої не вмирають! Вони живуть і будуть жити доти, допоки буде жити пам’ять про них!!! Батьківщина завжди пам’ятатиме своїх полеглих захисників, полум’я безмежної вдячності їм ніколи не згасне у серцях українського народу!

Меморіал на честь Героїв, які віддали своє життя за Україну створено за ініціативи: Черкаської обласної військової адміністрації, Уманської районної військової адміністрації, Уманської міської ради, Уманського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Автор проекту: ПП «ЛАГУНА».

Виконавець робіт: ТОВ «ЕД ТЕМП».

Збудовано за кошти меценатів.

Низький уклін Героям за їхню мужність і відвагу!

Герої не вмирають!

Повідомляє Уманська міська рада