27.07.2024

“16 днів проти насильства”: уманські поліцейські обговорили зі школярами, як протидіяти насильству

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» інспектори сектору з протидії домашньому насильству, ювенальні поліцейські провели з учнями Уманського ліцею акцію «Стоп насильству».
Такі заходи проводяться щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою підвищення обізнаності учасників освітнього процесу з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства тощо.
Правоохоронці обговорили з молоддю проблему насильства, жорстокості, дискримінації у суспільстві та заходи з протидії, роз’яснили алгоритм дій у випадку, якщо хтось став жертвою чи свідком насильства. Також нагадали, що за вчинення домашнього насильства існує кримінальна та адміністративна відповідальність.
Головне, що хотіли донести поліцейські до свідомості учнів — не можна терпіти та замовчувати будь-який прояв насильства чи в домашньому, чи в шкільному середовищі, та негайно повідомляти про це до поліції за номером 102 або працівникам соціальних служб.

Повідомляє Поліція Черкаської області