16.09.2024

Фігуранта затримали під час отримання ним частини грошових коштів у сумі 200 тисяч гривень. Йому загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Слідством встановлено, що 38-річний уманчанин вимагав з родин загиблих українських воїнів частину від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. У разі відмови – зловмисник погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою. У такий спосіб він вимагав майже 800 тисяч гривень від родини військового ЗСУ, який загинув у бойових діях з відсічі російської агресії у 2022 році.

Під час проведення оперативних заходів слідчі СУ ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками УСБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали вимагача «на гарячому», під час передачі частини грошових коштів в сумі 200 тисяч гривень.

В ході санкціонованих обшуків домоволодіння уманчанина, правоохоронці вилучили грошові кошти, сім картку та мобільний телефон, які використовувались для вчинення злочину та дві бойові гранати з запалами до них.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 4 статті 189 (Вимагання) ККУ та обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави.

Повідомляє Поліція Черкаської області