16.09.2024

Про безпечні умови в кіберпросторі під час святкування Рош га-Шана дбають працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України, які несуть службу у складі зведеного загону в Умані.

Кіберполіцейські здебільшого зосереджені на розповсюдженні в Інтернеті фейків та антисемітських закликів. Вони цілодобово моніторять месенджери, телеграмканали та соціальні мережі. Минулої доби правоохоронці виявили до сотні дописів провокаційного характеру, які наразі ретельно перевіряють й інші служби силового блоку.

“Основне завдання — це недопущення закликів до масових заворушень та припинення шахрайських дій під час здачі в оренду житла в Умані. Крім того, ми встановлюємо посередників між місцевими жителями та іноземцями щодо перекриття каналів можливого розповсюдження заборонених речовин, зброї та інших предметів”, — розповів працівник кіберполіції.

Головна задача кіберполіцейських — забезпечити безпеку в онлайн-середовищі під час святкування Рош га-Шана. Правоохоронці продовжують працювати у посиленому режимі.

Повідомляє Поліція Черкаської області