08.09.2024

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської окружної прокуратури судом засуджено 56-річного черкащанина за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

Прокурор у суді довів, що житель м. Черкаси організував та обладнав у селі Юрпіль Уманського району приміщення, де виготовляв та зберігав з метою збуту психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, в особливо великих розмірах. Для цього він виготовляв та використовував в особливо великих розмірах прекурсори: фенілнітропропен, сірчану кислоту та фенілацетон.

Крім того, обвинувачений зберігав за місцем свого проживання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, загальною вагою понад
2,5 кг.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років 6 місяців з конфіскацією майна.

Наразі зловмисник перебуває під вартою до вступу вироку в законну силу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури