08.09.2024

Сьогодні 27 дітей наших учасників бойових дій, загиблих воїнів, діти, які є переможцями олімпіад, конкурсів та відмінники навчання, відправились у подорож до Польщі.

Завдяки дружній співпраці Початкової школи № 49 ім. Януша Кусоцінського у м.Ченстохові (Польща) з Уманським міським товариством дружби з зарубіжними країнами, Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради, організовано поїздку групи дітей в рамках міжнародної співпраці між закладами освіти міст Умань (Україна) та Ченстохова (Польща).

Метою поїздки є ознайомлення учнів закладів загальної середньої освіти м. Умані з культурно-історичною спадщиною Республіки Польщі, яка є однією з найбільших держав у Центральній Європі.

Отримую багато подяк від батьків, дітки яких вирушають у подорожі до Європи. А я хочу подякувати усім тим, хто продовжує працювати, підтримувати та допомагати нашій Україні! Також дякую міському голові міста Ченстохово Кшиштофу Матящику та усім нашим містам-побратим, які приймають юних уманчан та дають можливість їм відпочити від життя у війні.

Разом ми усе здолаємо та Переможемо!», – повідомила Ірина Плетньова – міський голова м.Умань.

Повідомляє Уманська міська рада