08.09.2024

За процесуального керівництва прокурорів Монастирищенського відділу Уманської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Уманського району, який пропонував службовій особі надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 52-річний чоловік, перебуваючи в м. Христинівка та керуючи транспортним засобом напідпитку, був зупинений працівниками поліції.

Під час проведення перевірки за вказаним фактом зловмисник запропонував поліцейським грошові кошти в сумі 4 тис. 500 грн з метою уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури