19.09.2024

У Тальнівській громаді на Черкащині відновлюється зручне транспортне сполучення із Уманню. Із серпня знову курсуватиме автобус «Криві Коліна – Умань». Про це повідомив депутат Черкаської облради Ігор Новицький.

– Розширити й відновити маршрут вдалося плідно співпрацюючи з перевізником ФОП Роженко А.Ю., який релокував свій бізнес зі сходу України. Ми винайшли можливості та подали маршрут на розгляд в Черкаську обласну адміністрацію. Наразі триває остаточна підготовка, після якої мешканці громади отримають зручний графік поїздок до Умані та назад, – зазначив Ігор Валерійович.

За його словами, до нього неодноразово зверталися жителі Корсунки, із проханнями відновити маршрут до Умані. Тож, тепер автобус щоденно відправлятиметься з Кривих Колін, проходитиме через села громади, Тальне та прямуватиме до Умані. Двічі на день відправлення з Кривих Колін до Умані, двічі на день з Умані через ті ж населені пункти у зворотному шляху.

– Ми вирішили відновити рух автобусу, адже було багато звернень від жителів громади. Також ми і самі розуміємо, що таке сполучення – це зручно для мешканців. Тому, ми доопрацювали маршрут, додали ще кілька сіл, від жителів яких були прохання, щоб автобус заїжджав і до них. Тепер чекаємо остаточного схвалення від області і готові до роботи, – розповіла нам керівниця ФОП Роженко Анастасія.

Маршрут заплановано через такі населені пункти: Криві Коліна, Корсунка, Павлівка Перша, Здобуток, Тальне AC, Білашки, Тальянки, Легедзине, Доброводи, Гереженівка, Умань. Детальний розклад стане доступним після затвердження.

– Ми дуже вдячні всім, хто посприяв відновленню цього маршруту. Вдячні новим перевізникам, що взялися за це, вдячні Ігорю Валерійовичу, що він почув нас. Раніше ж зовсім нічим було їздити. Вже думали, що всі забули про наше село зовсім, а тепер бачимо, що – ні. Тепер уже плануємо майбутню поїздку до Умані, – каже жителька Корсунки Галина.

Такої ж думки житель сусідньої Павлівки Першої Володимир. Чоловік каже, що для місцевих – це дуже хороша новина. Тож жителі уже чекають, коли зможуть проїхати та протестувати новий маршрут і автобус.

– Працюємо над покращенням транспортного сполучення для вашої зручності. Разом створимо комфортне життя в нашій громаді! – додає Ігор Новицький.

Повідомляють Вісті Черкащини