08.09.2024

З метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі, співробітниками Уманськогр оайонного управління здійснили огляд зернозбиральної техніки, що використовується на місцевих агропідприємствах та чи відповідає вона вимогам пожежної безпеки.

Співробітники Черкаського районного управління, спільно з працівниками добровільної пожежної дружини, також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з сільськогосподарськими підприємствами Чигиринської, Городищенської та Канівської громад.

Під час таких інструктажів місцевим фермерам нагадують про заборону спалювання стерні та жнивних залишків, використання тракторів, самохідних шасі, автомобілів та іншої збиральної техніки без капотів або з відкритими капотами – для запобігання потрапляння соломи на випускний колектор двигуна, заправляння збиральної техніки в хлібних масивах, заправляння машин у нічний час у польових умовах. Також звернули увагу на утриманні та наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Черкаській області

Під час бесіди вручили співрозмовникам тематичні листівки та нагадали, що у випадку пожежі та будь-якої надзвичайної ситуації необхідно негайно викликати Службу порятунку за номером «101».